Vichy Dercos micro peel

sreda, januar 31, 2018 Unknown 1 Comments
Pri šamponih ponavadi nikoli ne kompliciram, saj so mi tisti za 2€ ponavadi enako dobri, kot tisti, za 20€. Izjemo naredim le pri specialnih negah, kot je recimo nega proti prhljaju ali pri negi za obnovitev las. Kakšno leto nazaj sem že preizkušala njihovo Dercos linijo proti prhljaju in sicer verzijo za mastne lase. Obstaja tudi za suhe, da je prilagojeno za vse tipe las.


Obstajata dve vrsti prhljaja:
SUHI PRHLJAJ
 je lažja oblika, ki pada z lasišča, napade nas večinoma pozimi in ne povzroča srbečice
MASTNI PRHLJAJ
je hujša oblika, ki ne pada z lasišča,maščoba zadržuje luske na lasisšču, zaradi česar nastaja vse debeljša plast.

Ta se od prejšnje verzije razlikuje predvsem v tem, da je narejen po principu pilinga, ki očisti še lasišče. Ta luščilni šampon je primeren za mastne lase, saj bi suhe lase lahko preveč izsušil in poškodoval. Sama nimam tolikšnega problema z očitnim prhljajem, ampak s suho povrhnjico lasišča, ki srbi in se lušči med praskanjem, zaradi barvanja. Vendar pa se mi lasje hitro mastijo in jih umivam na vsake 3 dni.
Po 3-tedenski redni uporabi in pranju 2-3x na teden, sem opazila, da se mi lasišče ne lušči več, vendar pa sem imela tudi bolj suhe lase in potrebna je bila nega z maskami, da sem jih spravila na normalno stanje. Poudarjam pa, da stanje pri meni ni bilo kritično in hitrost učinka je odvisen od posameznika in stanja lasišča.
Priporočam ga torej tistim, ki imajo prhljaj, za uporabo največ 3tednov, oziroma tistim, ki imajo luskajočo in srbečo povrhnjico lasišča, ni pa to šampon za vsakdanjo, redno uporabo, saj bi se preveč izsušili. Pakiran je v 200ml embalaži in traja za nekje do 3 tedne redne uporabe.
IN KAJ LAHKO NAREDIMO SAMI, DA PREPREČIMO PRHLJAJ?
Redno hodite k frizerju. Konice las je treba vsake 3 mesece skrajšati, saj se te sčasoma poškodujejo in uničujejo.
Zmanjšajte toploto v stanovanju, saj suh zrak povzroča prhljaj. Kot tudi vroča voda, in vroč zrak sušilnika.
Ne pretiravajte z dodatki za oblikovanje pričesk,
Enkrat tedensko si privoščite maske, ki bodo obnovili vaše lase,
Jejte čim več vitaminov,
In skušajte se izogibati kajenju in alkoholu.You Might Also Like

1 komentar:

  1. Joj, jaz sem pa občutljiva pri šamponih. Ampak tole bi pa preizkusila, morda bi me odrešil prhljala. Malo me je sicer strah tistega dela, da izsuši lase, tako da bom še videla.

    OdgovoriIzbriši