4. Rojstni dan bloga Tanita Weith, DIY makeup predalnik + presenečenje!

sobota, maj 13, 2017 Unknown 2 CommentsKako pospraviti makeup, da bo čim bolj na vidiku, a hkrati lepo pospravljeno?

To je večno vprašanje skoraj vsake ženske. Zato sem v skupini "Ljubim kozmetiko" (v katero se lahko včlanite vse, ki vas zanima kozmetika na splošno), izvedla manjšo anketo, koliko makeupa ima vsaka, ter kje ga shranjujejo.

Torej, makeupa nimamo malo. Sploh ne. P.S. Fantje, ne obsojajte nas, mi pač ne zapravljamo toliko za avtomobile :) Glede na to, da kot blogerka, dobim ogromno PR materiala, ogromno stvari podarim naprej. Preveč balastnega makeupa ne potrebujem. Več kot uporabljati že ne morem.
Še vedno pa ostane ogromno ličil, ki se valja po predalih. Zato sem se odločila, da si naredim svoj makeup stojalo.
P.s. ne pozabi pogledati na koncu objave, kjer te čaka presenečenje ;)

Kako se lotiti tega? Moja ustvarjalna žilica je imela toliko idej... Ampak kako izbrati prave materiale in dizajn? Ter kako izbrati pravo razporeditev? Pri zadnjem, so mi bili v pomoč prav odgovori v skupini. Pri materialih pa sem izbrala karton, saj je modeliranje lažje, kot z lesom, vendar pa manj trpežno in ne tako natančno.
Pri skicah mi je ogromno pomagal Pinterest. Toliko idej, da je na koncu že prav težko izbrati tisto pravo in všečno idejo. Na koncu sem se odločila za malo večjo, z dvema predalčkoma, 50 razdelkov za šminke in podobne stvari in ostalimi razdelki za čopiče, paletke, pudre ipd. 
Ker sem tudi sama delala prvič, sem malo improvizirala. Vzemite v zakup, da predalnik ne bo dokončan v enem dnevu. Vzemite si čas, naj bo narejeno dobro. 

Potrebovali boste:
* karton
* lepilo Mekol ali podobno (veliko)
* širok čopič za lepilo
* lepilno pištolo
* ravnilo (geotrikotnik in eno daljše)
* olfa nož
* časopisni papir
* podloga za rezanje
* barvni sprej
* dodatki


Ko imate narisane vse skice, je na vrsti izrez in postavitev osnovnih stranic in dna. Vse ploskve je potrebno prelepiti z majhnimi koščki časopisnega papirja in lepila, zmešanega z vodo. To bo omogočilo bolj trde stranice, da se ne bodo upogibale. Ko imamo to narejeno, je čas, da jih sestavimo skupaj. To naredimo z lepilno pištolo in pazimo, da so res pod kotom 90. Nato še spoje prelepimo s časopisnim lepilom, da drži skupaj in da zapečatimo. 
Ker je stojalo dvo-nadstropno, sem spodaj, za prostom, kjer bodo predalčki, utrdila še z dodatnimi kartončki. 
Sledijo razdelki za šminke, paletke, čopiće, pudre itd. "Srce predalnika". Jaz sem se odločila za 50 razdelkov za šminke in korektorje. In sicer sem prvo nalepila 6 podolgovatih kartončkov, vsak pa se poveča za 0,5cm, da si sledijo stopničasto. Zgoraj so kartončki višji; za npr. tekoče šminke, spodaj pa so nižji in so za navadne šminke. Ta postopek se lahko lotite tudi drugače, kakor vam je lažje, ampak jaz sem izrezala nato še vmesne male kartončke, ki sem jih lepila posamezno. Sledijo pa še razdelki za ostale stvari, ki jih kombinirate poljubno.Predalniki:
Lahko jih imate, lahko pa tudi ne. Po želji. Sestavite in polepite jih po zgorjem postopku, s to razliko, da jih tukaj oblebite s časopisom naknadno, saj je lažje. Pri sliki 17, je razvidno, da je ena stranica daljša, s tem razlogom. da se zatakne za rob predalnika in se posledično ustavi na mestu, ko zapremo.


Sledi še končni del zaključevanja in okraševanja. Prvo sem pobarvala s sprejom na srebrno barvo, nato pa še oblebila z zavijalnim papirjem. Boljša izbira bi bila kakšen trši material npr. nalepka ali tapeta. da se papir ne bi obrabil tako hitro ali strgal, sem ga še enkrat premazala z lepilom.
In še zadnja stvar - okraševanje. Tukaj si lahko daste duška. Izbrala sem si modre odtenke in srebrne bleščice. Vse pa sem nakupila v kitajskih trgovinah, Tediju in Levčku V BTC-ju.
In končni rezultat?


In sedaj presenečenje!

Danes je 13. maj, kar pomeni, da je že 4 leta od prve objave na mojem blogu! Da vas malce pockrljam, sem vam pripravila presenečenje. 

Z malo sreče lahko dobiš zgornji predalnik in mini paketek Le Couvent De Minimes za urejanje nohtov. 
(make-up ni vključen)
Kaj moraš narediti?
V komentar pod objavo ali na Facebooku pod sliko napiši kako pa ti shranjuješ svoj makeup. Seveda bom vesela če deliš objavo najprej :)

Edini pogoj je, lasten prevzem v Ljubljani ali v Kamniku. 
Pošiljanje po pošti je misija nemogoče :)You Might Also Like

2 komentarja:

  1. Tanita, vse najboljše - ne boš verjela, ampak tudi moj blog praznuje danes, le da je eno leto mlajši od tvojega :)

    Jaz shranjujem svoj make-up po vseh mogočih koncih stanovanja in UMIRAM v svoji OCD duši, ker nočem dat 200€ za Muji predalnike :( Tako da kljub temu, da v nagradnih igrah običajno ne sodelujem, tokrat zelo držim pesti zase :)

    Vse lepo in srečno še naslednjih 4xn!

    OdgovoriIzbriši
  2. Nekaj jih imam na poličkah, nekaj v in na predalniku, nekaj v omarici, nekaj v organizatorjih, nekaj v kovčku...

    OdgovoriIzbriši