Review. Melvitine cvetne vodice

torek, november 08, 2016 Unknown 1 Comments

Z Melvitinimi izdelki sem se srečala kakšno leto in pol nazaj in ni skrivnost, da sem nad njimi čisto navdušena, še posebej nad njihovimi cvetnimi vodicami. Uporabljam jih skoraj vsak dan, poleti, ko je vročina, pa tudi čez cel dan.

Trenutno uporabljam tri; sivkino cvetno vodico, ter intenzivni vodici pomarančevca ter narcise.Kaj pa so pravzaprav cvetne vodice?
Cvetna vodica ali hidrolat je soproizvod procesa destilacije rastlinskega materjala, pri katerem se pridobivajo eterična olja. Destilacija je najpogostejša metoda pridobivanja eteričnih olj, kot stranski produkt pa dobimo hidrolat.

Uporaba cvetnih vodic
Poznamo veliko načinov, kako jih lahko uporabljamo.
Lahko kot tonik oz. za odstranjevanje ličil. Vodoodporna ličila ne bomo ravno odstranili, vendar pa je odlična za odstranjevanje ostankov pudra. Kot tonik ga uporabimo po čiščenju obraza, saj nam zapre pore in ga ne izpiramo. Kot fiksator ličil - tukaj moramo paziti predvsem na količino, ter da ima obvezno pršilko. Fiksira ličila, ter naredi svež in sijoč videz. Kot meglica za osvežitev so 
primernejše tiste s  pršilko, saj je nanos lažji. Perfekten izdelek za vroče poletne dni, ko potrebujemo instant osvežitev pred vročino ali pa pozimi, ko naša koža še posebej potrebuje vlago.Namenjena je predvsem negi mastne in aknaste kože, saj vzpostavlja ravnovesje in ima močan očiščevalni učinek. Slaba stran te vodice pa je na žalost vonj po pokošeni travi, ki je precej močan. Vonja se sčasoma navadiš, vendar všečen vonj, vsekakor ni všeč. Prav tako ima matirajoč učinek, zato je najboljša uporaba zjutraj, namesto tonika, saj kožo osuši in pripravi za ličenje in je odličen fiksator. Uporabimo pa jo lahko tudi za blaženje kože, recimo po piku, opeklinah, primeren pa je tudi za dojenčkovo kožo. razdraženo od plenic, saj ima pomirjajoč učinek.
Intenzivna vodica s cvetom narcise
Intenzivna vodica se od navadne razlikuje predvsem v gostoti oz. koncentraciji vodice. Je bolj gosta in ima močnejši učinek učvrščevanja kože. Ker nima pršilke, je nanos rahlo otežen, zato si nanesemo na konice prstov in na obraz. Če nanesemo na bombažno vatko, pa bo le-ta hitro vpila tekočino in ne bomo dosegli učinka. Možen je tudi rahel zategujoč občutek, zato tistim, ki to ne prenesejo, priporočam kakšno drugo vrsto.
Na žalost je pri nas nisem zasledila več v prodaji, so pa sedaj na voljo intenzivna vodica vrtnice, pomarančevca ter z anti age učinkom
Moja najljubša. Nanesem jo zjutraj pred makeupom, saj služi kot odlična podlaga. Tudi ta nima pršilka, zato si pomagam s prsti. Vsebuje tudi naravno hialuronsko kislino, ki kožo res zmehča. Uporabimo jo lahko zjutraj in zvečer.
Cvetna vodica damaščanske vrstnice
odlična je za vroče poletne dni, ko zunaj pripeka sonce, saj si jo enostavno popršimo po koži za takojšnjo osvežitev. Ima čudovit vonj po vrtnicah, ki ni niti premočen, niti blag. edini stranski učinek je, da se koža sveti po pršenju še nekaj časa, odvisno, kako hitro vpije vaša koža vlago. najbolj priročne so mini izvedbe na pršilko, ki jo lahko hitro pospravimo v torbico.

vir:melvita.com

Kako pa jih vi uporabljate?
You Might Also Like

1 komentar:

  1. Meni so te vodice top, sem imela sivko, zdej imam vrtnico pa koncentirirano pomarančno. Jaz uporabljam kar kot tonik ali pa za osvežitev poleti. Sicer sivkino si sedaj kupujem kar iz ene ekološke kmetije, mi je cenejša od Melvitine in boljša-

    OdgovoriIzbriši