Slovenske blogerke o sončenju: Solarij je out!

nedelja, julij 03, 2016 Unknown 2 Comments

Po trimesečnem pavziranju od bloga, sem zopet nazaj. Kar nekaj časa sem razmišljala, s kakšno objavo bi prišla nazaj med žive in mislim, da je ozaveščanje proti sončenju, prava izbira. S kolegicami blogerkami smo se odločile da stopimo skupaj in da vsaka posveti nekaj časa ter predstavi svoje stališče glede sončenja.

Vir: suntan.comSe mi zdi, da je sončenje vsako leto manj "popularno". 
Spomnim se, nekaj let nazaj, ko je bil solarij že skoraj obvezen v družbi in če nisi bil zagorel, nisi bil v trendu in si ga praktično našel na vsakem vogalu. Hvalabogu, se vsako leto spreminja, solariji pa se počasi odmikajo. Tudi sama sem bila redna obiskovalka, obvezno, vsako leto nekje maja, vsake dva dni za 10min v solarij. Ja, bilo je lepo, bila sem temna, imela pa sem tudi cel kup pegic in pigmentacij po celem telesu. Malce manj lepo.

Krema za sončenje? Kaj je to?
Imam srečo, da mi opekline ne povzročajo tako hudih preglavic, tudi samo polt imam za odtenek temnejšo. Ko sem bila mlajša, sem kremo za sončenje dobesedno sovražila. Tista bela, lepljiva brozga, ko se moraš namazati vsakič, ko prideš iz vode, samo mazanje, pa traja celo večnost.
Ampak ok, to je bila obvezna oprema vsakega otroka, ki je praktično preživel poletje v morju.

V obdobju najstništva, je ta obvezna oprema odpadla. "Kdo se pa danes še maže s kremami". Dovolj je bilo, da sem imela dozo pudra ter vodoodporno maskaro ter sončna očala. Kar nekaj časa sem vztrajala pri tem, zraven pa hodila še v solarij, dokler dedi ni dobil kožnega raka zaradi prekomernega sončenja. Bil je tip človeka, ki je dobesedno cele dneve preživel na čolnu in soncu brez kakršnegakoli faktorja. Imel je velike grozne izpuščaje po rokah in na srečo, so odkrili na samem začetku in mu jih odstranili. Takrat sem se začela malce bolj zavedati, kaj pomeni nevarnost UV-ja, kreme brez faktorja ter plaže brez pokrivala ob 12.uri.

Še vedno obožujem poležavanje na soncu, ampak brez klobučka, očal in kreme, to ne gre. Prav tako, več kot eno uro ne zdržim več.

Že nekaj let pa so mi alternativa solariju in sončenju postale samoporjavitvene kreme in lahko bi rekla, da sem postala skoraj obsedena z njimi, saj prekrije manjše nepravilnosti kot celulit ali pa rdečica od mozoljčkov. 
Stalnica so Coolistarjeve čudežne kapljice za obraz (oceno si lahko prebereš tukaj), za telo, pa je lažji nanos samoporjavitvena krema v razpršilu.
Zaščitni faktor mi nikoli ni pomenil veliko, 15 faktor je zame dovolj, toliko, da me ne opeče. Seveda pa občutljiva in bolj bela koža potrebuje tudi večji faktor. 
Letos sta mi še posebej všeč Lierac Sunific kremi, za telo in obraz z zaščitnim faktorjem 15. 
Obe imata zaščito pred UVA in UVB žarki, poleg tega pa še preprečujeta nastanek gubic ter pigmentnih madežov, ki so poleti stalnica na naši koži, poleg tega pa še prijetnega vonja bergamontke, jasmina, lubenice, sandalovine in kokosovega mleka. Doziranje je priročno, krema za obraz ima pumpico, za telo pa pršilo.PREBERI, KAJ SI MISLIJO SLOVENSKE BLOGERKE O SONČENJU:

--> KLIK <---


You Might Also Like

2 komentarja: