Review. Olje čajevca

petek, julij 22, 2016 Unknown 0 Comments

Rek "strup se nahaja v majhnih flaškah" še kako drži. 
V tem primeru so to eterična olja. Olja, ki jih ponavadi nakapamo v gorilnik za svečko, da nam odišavi prostor. Pa so res namenjena samo temu?
Nekatera ja, ampak večina eteričnih olj lahko uporabimo na 1001 način.
Eno izmed njih je gotovo eterično olje čajevca. Če ga še ne uporabljate, ste pa že gotovo slišale zanj. Ima namreč cel kup protivnetnih učinkov in uporablja se lahko na veliko področij.

Gre za cipresi podobno drevo, ki raste v Avstraliji, ki pa nima nobene veze s čajem, čeprav ima tako ime. Olje čajevca deluje antiseptično in protiglivično, zato je najbolj razširjen v kozmetiki.
Eterično olje pridobivajo s pomočjo parne destilacije, alergijske reakcije, pa so zelo redke.

Lahko se ga uporablja kot:

+ V boju z aknami
na mozoljček vtrite kapljico olja in počakajte, da se posuši. Lahko je nerazredčeno, če pa imate občutljivo kožo, dodajte kapljico vode

+ Prekomerno znojenje
Dodajte ga dezodorantom ali pa ga uporabite samostojno, razredčenega z vodo, saj bo uničilo batkerije ter vas odišavilo.

+ Herpes
zmešajte ga z olivnim oljem in nanesite na herpes

+ Prhljaj
dodamo navadnemu šamponu in uporabljamo najmanj 4 tedne

+ Proti slabemu zadahu
Nekaj kapljic (največ 4), zmešamo z 1dcl vode ter grgramo, pazite, da vode ne popijete!

+ Glivična obolenja
lahko nanesemo razredčeno z vodo ali nerazredčeno, odvisno od trdovratnostiPOZOR!

Uporabo olja je potrebno prilagoditi našemu stanju kože ter potrebi. ker je zelo močno, je bolje, če ga pred uporabo dobro razredčimo z vodo ali drugimi olji (olivno, kokosovo, mandljevo), saj izsušuje kožo. Nikoli ga ne smemo uporabljati po večji površini kože, saj lahko v reakciji s soncem, povzroči opekline!Zgoraj omenjeno olje Bergland lahko kupite v trgovinah Sanolabor ali v njihovi spletni trgovini TUKAJ.

Cena: 7,62€

You Might Also Like

0 komentarji: