Diy. Maska proti mozoljem?

ponedeljek, december 14, 2015 Unknown 7 Comments

Danes bo malce drugačna objava in sicer o mojem ponesrečenem včerajšnjem jutru.
Naj samo še povem, da objava sicer ni bila načrtovana, ampak ker je bilo precej smeha na moj račun, sem se vseeno odločila napisati :)

Ok. Vsaka izmed nas, včasih vstane z levo nogo. Tako je bilo včeraj pri meni. Z mastnimi, skuštranimi lasmi, mastno kožo in povrhu vsega, so se mi še pojavili gromozanski beli mozolji.

Ženske, takšne kot smo, sem jih šla seveda najprej vse stiskat. In nastali so kraterji. Super, še tega se mi je manjkalo. 

V redu, bomo rešili. Skuham kavo, se vsedem za računalnik in grem brskat "domače maske proti mozoljem". Odprem cel kup zavihkov in najdem izmed 100 mask, masko s kurkumo in metinem čajom. Super, kurkumo imam, metin čaj tudi, bom naredila s temi sestavinami.

Zmešam, vzamem čopič in si mislim, "ooo kakšna rumena barva, haha". Pustim masko na obrazu nekih 10 minut, vmes pa nastane tale slikca:No ja, precej očitno je, da ni ravno namenjena za objavo. Poslala sem jo prijateljici Katji (Blog Viva La Vida) in njej mi ni težko poslati takšnih slik, ko sem kot "burek v glavo", pravzaprav, ko pomislim, jih je preceeej, haha :)


No in potem finaleee :)

10 minut je mimo, grem v kopalnico, si izperem in šok!
Ja, barva mi je ostala na obrazu. Moram reči, da bi bila kar lepa sončnica, če bi bile maškare, haha


Skoraj me je vrglo na rit, ko sem se pogledala v ogledalo. Ok, kaj zdaj? Prvo piling. Ne gre. Potem pa kakšno masko, ki bo nekako nevtralizirala to rumeno barvo in sem nanesla še čokoladno masko. 

In hvalabogu, je šlo dol.


Nauk te zgodbe?
Ni vedno boljše, če doma kaj eksperimentiramo :)

Sama pa tudi ne vem, kaj sem mislila, da sem dala to gor. Poznam začimbo, uporabljam jo v kuhinji, pa mi tudi na kraj pameti ni padlo, da bi dejansko lahko pustila takšne posledice :)

Če ne drugega, so se mi doma, ter prijateljici pošteno nasmejale, pa tudi mozolje mi je skurilo :)

Se je tudi vam zgodilo kaj podobnega? 


You Might Also Like

7 komentarjev:

 1. Tale je res svetovna! :) Hvala za opozorilo!

  OdgovoriIzbriši
 2. Pri kurkumi je res potrebno bit pazljiv, ampak mislim da je bilo slabega dneva hitro konec ane? ;)

  OdgovoriIzbriši
 3. Lovely

  Love Vikee
  www.slavetofashion9771.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 4. Priporočam masko z jojobinim oljem, če se pojavljajo mozolji. Ne razdraži kože, dokazano dober učinek na akne.
  Niso vsa zelišča dobra za tako kožo, kaj vse so že ljudje dajali na obraz, kar lahko samo poslabša videz.
  http://mozolji.si/jojobino-olje

  OdgovoriIzbriši
 5. Jogurt (naj bi tudi mleko) nevtralizirat barvo. Če recimo v masko dodaš malo jogurta, bo obraz veliko manj rumen :) Drugače pa po obarvanju deluje tudi čiščenje z oljem (OCM).

  OdgovoriIzbriši
 6. Joooooj :D Jaz se spomnim prijateljice pred leti ko je experimentirala z korenčkom, ker je slišala, da če baje vsaki dan poješ par korenčkov, se te sonce lepše prime pa še bolj zagorel si, imaš lepšo polt... Ja, saj vbistvu je nekako res.. ampak ona je vsaki dan pojedla ogromno korenčkov in se ji je koža "obarvala" v tisti "nebodigatreba" oranžni ton, ki nas moti pri nekaterih pudrih... Pa je potem še cel mesec hodila takšna okoli, ker je to zelo počasi bledelo, tako da pazljivo tudi pri korenčku, ne samo pri kurkumi.. Čeprav si ti tukaj masko nanesla, ona je pa korenček jedla, kar je še slabše :) Sem se pa pošteno nasmejala pri drugi slikici :P Hehe

  OdgovoriIzbriši