L`Occitane in Pierre Herme

sobota, november 21, 2015 Unknown 0 Comments

Vprašanje, ki ga postavljam, ni kaj je L`Occitane, ker to vemo vsi, ampak kdo je Pierre Herme, ki je letos kozmetiko popeljal med francoske makrone in sladice, ki razvajajo naše brbončice, ki nas ponesejo v nebesa.


Pierre Herme je francoski slaščičar, najbolj znan po svojih makronih. Svojo pot je začel v slaščičarni Maison Laduree, kaj kmalu sam nadaljeval, ter odprl svojo lastno slaščičarno. Je pravi mojster in njegove slaščice so prave umetnine. Je avtor številnih slaščičarskih knjig, letos, pa je za L`Occitane oblikoval tri, prav posebne linije.Grenivka in rabarbara
Meni najljubša kolekcija, saj ga sestavljajo sadne note, ter note agrumov, ki so mi najbolj pisani na kožo. Sestavljajo pa jo seveda parfum, katerega embalaža spominja na francoski makron, balzam za ustnice, krema za roke, trdo parfumsko milo, gel za tuširanje ter losjon za teloJasmin, suhocvetnica, neroli
Prefinjena kolekcija, za samozavestne ženske z belimi cvetličnimi notami, ki vas bodo popeljale na Korziko, kjer se je vse skupaj začelo. 
V tem vonju pa lashko kupimo vse izdelke, ki so omenjeni v zgornji kolekciji. 


Med in mandarina
Tukaj, pa se je po mojem mnenju zgodila krivica, saj so nas ustvarjalci podražili le z dvema izdelkoma, to sta krema za roke ter balzam za ustnice.Prejšnji torek, pa je L`Occitane blogerkam tudi uradno predstavil vse tri kolekcije v njihovi trgovinici v centru Ljubljane, nas prijetno in sladko pogostil z makroni in sadnimi smoothiji, ki so imeli okus takšen, kot so kot so kolekcije ter s šampanjcem. Prikupna prodajalka nam je pokazala, kako se "po francosko" zavije darila brez robov in pentljica, ki je pravilno obrnjena. To pentljico, sem doma skušala ponoviti tudi sama, pri tem, pa so se mi prsti 5x zavozljali, 7x sem preklela trak, poslala vse skupaj v maloro, no v 10. je pa uspelo tudi meni. Je treba malce prakse in "malce" potrpežljivosti.

Cel dogodek je bil obarvan v okusih kolekcije, mi pa smo se imele prav luštno :)
In še nekaj utrinkov z dogodka. Na žalost, pa so fotografije slabše zaradi fotografiranja s telefonom ter izrazite rumene svetlobe v prostoru.


P.S. Pravilna uporaba zapisa je taka:


In pa še video recept za francoske makrone. 
Še en nasvet, predno se lotite peke. Upoštevajte VSA navodila, od začetka do konca. Že ena sama malenkost, vam lahko pokvari celotno peko in živce.No meni, po 28464. poskusih, je uspelo samo 2x narediti popolne makrone. Doma se že čudijo, da se po vseh teh poskusih, še vedno včasih spravim pečt. Njihov odziv pa je "a že spet jih bomo stran metal" :) Čisto možno je, da vam prvič, ne bodo uspeli. Resnično upoštevajte vsa navodila, tukaj štejejo tudi malenkosti. 

Moja kuhinja je seveda vedno katastrofalna, na koncu vse zmečem stran, "makroni" pa izgledajo nekako takole:You Might Also Like

0 komentarji: