Review. Paula`s Choice BHA in moj boj proti aknam

ponedeljek, junij 15, 2015 Unknown 0 Comments


Tale objavica je tokrat namenjena samo za tiste, ki imate akne, pa ne veste, kako bi se jih rešile.

Ni skrivnost, da imam že od majhnega problem z aknami in nečisto kožo. Sprva sem mislila, da je to le puberteta in nezdrava prehrana, pa vendar imam danes, pri 22 letih še vedno isti problem, kot 7,8 let nazaj. 
Na akne vpliva veliko dejavnikov, ne samo prehrana in puberteta. Veliko pripomore količina spite vode na dan (ja, povsod omenjam to vodo, vendar resnično, veliko vode - lepa polt), tu so potem še geni, kozmetika, stres,... 
Včasih, sem bila resnično mozoljasta. Sama uporabljam izraz "ko makedam cesta". Mozoljček pri mozoljčku, rešiti pa se jih nikakor nisem uspela. Hodila sem od dermatologa do dermatologa, prav nobeden pa mi ni mogel pomagati. Kmalu sem začela uporabljati kontracepcijske tabletke - v upanju, da so krivi hormoni, pa spet ni bilo učinka. Vse to je pustilo tudi posledice - brazgotine po obrazu, ki jih imam še danes. 

Nekaj let sem uporabljala tudi AHA kisline (Priori), ki mi ji sicer pomagalo, vendar na žalost ne na dolgi rok. Redno sem hodila na nege obraza v Metropolis Spa v Kamniku, kjer so mi punce tudi povedale za Paula`s Choice kisline. Kaj kmalu sem jih kontaktirala, opisala svoje težave, kjer so mi prijazno svetovali, katere izdelke naj uporabljam.


Gel za umivanje CLEAR PORE NORMALIZING CLENASER ter SKIN PERFECTING 2% BHA LIQUID sem uporabljala skoraj dva meseca. Res sem si vzela čas in dodobra preizkusila. Ker sem imela majhne flaške, sem tudi porabila do konca v tem času. 

Imela pa sem en grozen problem!
Ker ob hkratni uporabi kislin, nisem smela uporabljati krem, ki bi vsebovale parfume ali alkohole, sem morala najti eno, ki bi ustrezala. Brez alkohola sem že našla, ampak brez parfumov, pa ni skorajda nobena krema. Groza! Poleg vsega, pa je nujno zjutraj treba nanesti faktor, saj je koža zaradi uporabe precej občutljiva. Nekaj časa sem zvečer uporabljala Melvitino olje črne kumine (klik), zjutraj pa kar bepanthen ter Loccitanovo CC kremo s 20 faktorjem.
Hvalabogu, sem odkrila Alpstories, in zvečer uporabljala ognjičevo olje, zjutraj pa ognjičevo kremo in nato CC kremo s faktorjem.

Uporaba kislin, pa mi je tudi precej izsušila kožo. Po eni strani mi je bilo všeč, saj sem mela prej precej mastno, zato se mi je koža nekako uravnovesila. Ampak v predelu med obrvmi, pa se mi je koža kar luskati začela, zato sem se večkrat na dan morala namazati s kremo. 

Cel postopek umivanja pa je dokaj enostaven. Zvečer sem si umila obraz, najprej samo z rokami, nato pa še z Braunovo krtačko za obraz (neverjetno, koliko umazanije še ostane na obrazu, če si umijemo samo z rokami), dobro sprala in nato nanesla še kisline. Ker so tekoče, je bilo najprej dokaj težko nanesti, brez, da ga ne bi pol razlila. Zato sem malce nanesla na dlani in potem direktno na obraz.
Malce sem počakala, da se posuši, nato pa še olje. Zjutraj ne smemo uporabljati kislin, saj je koža potem zelo občutljiva na sonce, kar se nam lahko maščuje in pa obvezna uporaba faktorja!

Kmalu so bili vidni rezultati, opazila sem jih po približno 10 dneh, rdečiča ni izginila, vendar pa je bila koža bolj gladka. Torej, ko sem nanesla puder, ni bilo videti noben izboklin, kar se je prej precej vidlo.
Po dveh mesecih, pa je bila koža povsem gladka. Rdečica je bila še vedno prisotna, vendar me to ne moti, saj vsakdnevno uporabljam CC kremo in se lepo zakrije,Rezultati seveda ne bodo izginili čez noč, vendar pa je že po dveh mesecih razlika očitna. Rdečica na žalost še ni izginila, je pa zato koža bolj gladka in brez nadležnih "hribčkov".Če pa katero še kaj zanima, pa me brez problema lahko kontaktira na tanita.weith@gmail.com in ji z veseljem pomagam :)

You Might Also Like

0 komentarji: